Табір МДХ E-camp – тиждень практики англійської, екстрим відчуттів та пізнання Бога

Новини 18 Сер 2019

З 12 по 17 серпня на екстрим-базі “Карабін” в Хмельницька обл “Молодь для Христа” провела табір “Е-camp” а партнерстві з Майком Манною (міжнародний тренер в МДХ) та американською командою, який мав назву “Move the mountains”. Цей табір зібрав 65 підлітків з різних Денних Центрів Хмельницької, Житомирської, Волинської та Львівської областей. Основний меседж програми табору – “Бог – Той, Хто може рухати гори наших турбот, переживань, розчарувань”.

Програма табору була насичена різноманітними складовими: ранкові спільні зібрання з вивченням пісень англійською, уроки ознайомлення з різними горами світу та вивчення біблійних істин + практика англійської мови, крафт, купання в р. Дністер та екстрим-спорт.

Учасники були в захваті від усього, що відбувалося в таборі. Вони з радістю вчили нові слова на англійській та спілкувалися з американцями. Кожна зустріч, яку проводили друзі з-за океану, була наповнена цікавими географічними і історичними фактами, біблійними оповідями, прикладами з власного життя, і це все – на англійській мові. Тож підлітки зростали в своїх знаннях з різних шкільних предметів.

Також учасники табору з цікавістю грали нові спортивні ігри, які до цього часу більшість з них ніколи не бачили. А екстрим спорт для них став гарною нагодою перемогти свій страх. Підлітки вилазили на стіну, з’їжджали на зіп-лайні, вилазили на високий стовб. Такі речі більшість з них робили вперше житті. Тому МДХ щиро дякує Екстрим-Центру “Карабін” за таку можливість.

Бог надзвичайно благословив це табір різноманіттям погоди. Протягом тижня були дні з температурою +35 та прохолодні дні з температурою +17. Та це ніяк не позначилось на настрої підлітків та додало ще трохи екстриму в цей табір.

На вечірніх зібраннях лунали пісні для Бога, свідоцтва з життя лідерів української та американської команди про дію Бога в їхньому житті та підсумовувалася тема дня. Особливо захоплюючими були “фокуси” від Анатолія Кушнірчука (військового капелана), в яких розкривалися біблійні істини.

Також цікавим моментом табору стала презентація театральних постановок кожною з команд. Протягом декількох днів вони готувалися і в завершенні показали свої виступи згідно тематики табору. Це слугувало об’єднуючим фактором для груп, а також можливістю проявити таланти підлітків.

В останній день команда табору організувала для підлітків дуже цікаву гру “Real life”. Це була гарна аналогія до реального життя. Протягом гри підлітки заробляли “гроші” на різних видах “робіт”, піднімали свої рейтинги в навчанні, іноді порушували закон і потрапляли до “в’язниці”, витрачали зароблені “кошти” в магазині, відвідували церкву – все як в реальному житті, допоки гра різко не зупинилась, символізуючи кінець світу і кожен залишився з тим, що від здобув. Вона спонукала учасників замислитись, на що вони витрачають час, що є дійсно важливим і що другорядним, і головне – чи думали вони протягом життя про вічність, і де вони проведуть своє вічне життя.

На останньому вечірньому зібранні проповідник закликав підлітків присвятити своє життя Ісусу, довірити Йому справлятися з великими горами гріха і труднощів в житті. В той вечір 20 підлітків відгукнулися на заклик і молилися молитвою покаяння.

Цей табір пройшов з певними великим труднощами для команди, проте Бог провів через все і благословив гарним результатом. П’ять днів у таборі “Е-сamp” були часом духовного оновлення для служителів, часом нових знайомств, нових відчуттів і емоцій, часом відпочинку, навчання і практичної євангелізації, відповідей на молитви і Божого супроводу.

І підлітки і лідерська команда відзначають особливу атмосферу цього табору, яка запам’ятається і лишить приємний слід у серцях.

МДХ Україна дякує усім партнерам за допомогу у цьому проекті: Майка Манну та його команду за усю любов і посвяту до українських дітей, Кайла Айделмана за його книгу “Не фан”, Екстрим Центр “Карабін” за проведення екстриму, Місію “Євразія” за журнали “Spark”, перекладачів і лідерів, музичну групу та спікера з м. Дунаївці, та усіх, хто молився та долучився до цього проекту.

Моліться про духовних ріст підлітків та про подальші табори МДХ. Приєднуйтесь до партнерства, щоб разом ми могли ще більше зробити для слави Божої.

Дивіться відео з табору на Ютуб каналі МДХ

Ми в соцмережах
Підписатися на розсилку