Табір МДХ для підлітків, що живуть біля лінії фронту на сході України

Новини 07 Лип 2018

В перший тиждень липня в надзвичайно гарному містечку Донецької області — в Святогірську, МДХ-Україна провела табір для підлітків, які живуть близько до лінії фронту. 77 підлітків з Денних центрів Маріуполя і Дружківки та клубів Станиці Луганської і навколишніх сіл мали чудову нагоду хоча б на тиждень залишити свої страхи та переживання, пов’язані з війною та поринути в атмосферу радості, надії і щирого піклування про них.

Цей табір став можливим завдяки підтримці дуже близького друга і партнера МДХ — Майка Манни. Це вже 4 рік поспіль МДХ-Україна робить спільний табір Майком, його сім’єю та командою з США. Кожного року ці партнери збирають ресурси щоб приїхати в Україну і забезпечити дітей з Денних Центрів можливістю добре відпочити в таборі і дізнатися важливі істини, які впливають на життя. В цей раз вони готові були приїхати на схід, щоб служити тим, хто там живе. Українська команда дуже цінує цим партнерством.

Отож, цього року табір мав назву “8 чудес світу” і мав на меті донести учасникам важливу цінність – 7 чудес світу створені людьми, але кожен з підлітків, як людина є 8-им найважливішим і унікальним чудом, який створив саме Бог.

Протягом 5 повних днів підлітки активно приймали участь в таборі: вивчали біблійні істини через уроки англійської мови; розвивали творчі здібності через вироблення цікавих поробок; фізично оздоровлювались через спортивні ігри. Кожен день був насичений цікавою програмою.

Великою подією в таборі була презентація чудес світу. Кожна з семи груп змогла презентувати у формі театральної постанови якесь із 7 чудес світу. Вони продумали костюми, сюжет та цікаві виступи. Всі проявили великі творчі здібності.

Завдяки залученим до програми майстрам по поробкам, учасники змогли зробити своїми руками різноманітні творчі вироби, які пов’язані з чудесами світу. Вони виготовляли скульптури з крейди (наприклад статую Христа, що в Бразилії), випалювали картини різних чудес світу на дощечці, ліпили з глини та ін. Велика подяка цим майстрам, які присвятили свій час для дітей.

Доволі багато цікавих подій відбувалося в таборі — і водний день, коли всі ігри пов’язані з водою, і велика гра “Real life”, яка має дуже глибокий життєвий сенс, та найбільш особлива подія — вечір прийняття рішень слідувати за Богом. Приблизно 40-50 підлітків в той вечір молилися молитвою покаяння, зробивши сміливий крок визнання своєї необхідності в Божому прощенні. Вся команда щиро радіє за цих підлітків і продовжує молитися за їх зростання в пізнанні Христа.

Як завжди, на такі табори МДХ формує збірну команду з різних куточків України від заходу до сходу. І хоча на початку табору вони малознайомі один з одним, та вже за тиждень стають нерозлучними друзями. Усі вожаті, перекладачі, американці і адміністративний персонал приклали багато зусиль, щоб зробити цей табір незабутнім для підлітків. І хоча це був важкий в організаційних моментах табір, проте результат, який послав Бог надзвичайно радує усю команду. Адже учасники проявили великі переміни в житті за цей короткий час: стали більш дружелюбними, відкритими до спілкування, залишали погані звички, але головне – багато з них навернулися до Бога, щоб Він був їх Господом. Велика радість переповнює серце, коли підлітки отримують надію в Бозі і мир в серці. По завершенню табору деякі учасники просили своїх вожатих: візьми мене завтра з собою до церкви. Також в таборі були дві дівчинки, які потрапили в табір випадково — по заміні інших двох дітей. Але в Бога випадковостей немає — вони також навернулись до Бога і коли приїхали додому, то дружина пастора помісної церкви помітила великі переміни в їх житті: вони були надзвичайно радісними і всім розказували, що вони прийняли Христа в серце.

Отож, команда МДХ щиро вірить, що учасники табору повернулися зміненими в свої домівки. І хоча, на жаль, війна продовжується і труднощі нікуди не ділися, та тепер в них є Той, на Кого вони покладають свої переживання. Тепер в них є віра і надія, що Бог піклується про них і допоможе на їх життєвому шляху.

Дивіться фотографії і відео з табору та моліться про табір наступного року. Також ми запрошуємо вас до партнерства, щоб разом ще більше досягати молоді для Христа.

Ми в соцмережах
Підписатися на розсилку