Семінар для Денних Центрів Волині

Новини 10 Бер 2018

У приміщенні церкви міста Луцька “Дім Євангелії”, 10.03.18 року, за підтримки МДХ відбувся навчальний семінар денних центрів Волинської області, де були присутні служителі діючих ДЦ з Луцька, Горохова, Ковеля, Старої Вижівки, а також члени інших церков області, які б хотіли розвивати дане служіння при своїй церкві. Головними цілями, які були поставлені перед цією зустріччю – проінформувати про це служіння тих людей, які ще не знайомі з такою працею на ниві Божій, а також навчитись та підбадьоритись тим служителям, які вже посвятили себе на працю з дітьми ризику.

Зустріч розпочав відповідальний за соціальне служіння у Волинській області – Аркадій Номінат! Своє звернення він побудував на уривку зі Священного Писання: Євангелія від Івана 21 розділ, де Ісус проявив свою силу! Він наголосив про важливість покори та абсолютної довіри Богу, будуючи тісні відносини з Богом! На зустрічі також розглядались такі питання: що таке служіння денних центрів, його розвиток в Україні, які перші кроки, щоб розпочати це служіння, душеопікунство діток категорії ризику, робота з сім’ями! Усю цю інформацію виклала для присутніх Людмила Кашуба – координатор денних центрів західного регіону України!

Про важливість соціальної роботи в Волинській області, про статистику даних кількості діток категорії ризику, а також кризових сімей повідомив заступник обласної служби у справах сім’ї, дітей та молоді – Володимир Максимович! Разом з соціологом присутні роздумували про деякі моменти співпраці та змогли заручитись підтримкою у вигляді дозволів по усій області щодо відкритості даних відносно таких дітей.

Також на зустрічі служителі тих денних центрів, які вже діють, мали можливість засвідчити про свою працю, розповісти про свої благословіння та поділитись труднощами, які виникають під час служіння!

І на останок Ярослав Леонтійович Троць – пресвітер Волинської області, у світлі Божого слова розповів про те, яким має бути служитель та як важливо постійно духовно зростати! Він говорив про важливість присутності таких рис у служителя, як покора, смирення, радість, відповідальність, любов, посвята, вірність, жертовність.

При закінченні зустрічі кожен служитель мав право звернутись до Бога, тому пролунало багато молитов за спасіння діток та їхніх сімей, за розвиток даного служіння, за те, щоб Господь благословляв усім необхідним служителів, а також підносились до небес подяки Богу за все!

Велика надія, що Господь Духом Святим буде турбувати серця тих церков, які зацікавились, а також підтримає ті духовні сім’ї, які гуртом вже служать денним центром! Подяка також усім, хто молитовно та фінансово зміг підтримати цей захід, який зміг відбутись для слави Божої!

Ми в соцмережах
Підписатися на розсилку