Форум Денних Центрів у м. Дніпро

Новини 16 Лют 2019

16 лютого відбувся Форум Денних Центрів “Торкаючись сердець», організатором та ініціатором проведення якого виступила Центральна церква ЄХБ м Дніпра. Форум зібрав 110 учасників з 6 областей України – людей, які вже працюють з дітьми з сімей зі складними життєвими обставинами (СЖО) або планують створювати денні центри в своєму населеному пункті.

Словами вітання форум відкрили керівник дитячого служіння Михайло Лозовий та координатор денного центру в м. Дніпро Надія Гуляєва.

Спікери від організації «Молодь для Христа» Олександр Дубінін, Анна Сладь та Людмила Кашуба поділилися досвідом створення перших денних центрів більше 10 років тому. На сьогоднішній день налічується вже 116 денних центрів по Україні. Спікери розповіли про цілі, принципи роботи з дітьми СЖО, надихнули прикладами зміни дитячих доль, поділилися актуальними ресурсами і програмами для допомоги в проведенні зустрічей з підлітками.

У форумі також взяла участь в якості спікера Ірина Баранцева, представник уповноваженого Президента України з прав дітей Миколи Кулеби. Вона розповіла про перспективи узаконення денних Центрів на державному рівні, а також закликала християн бути більш активними в соціальних напрямках.

В рамках форуму були проведені наступні семінари:

1. Денний Центр від А до Я, для тих хто починає це служіння [Спікер: Анна Сладь, мотиваційний спікер Денних Центрів].

2. Подолання девіантної поведінки дітей [Спікер: Надія Гуляєва, лідер Денного Центру в м. Дніпро].

3. Робота з батьками тих дітей, які відвідують Денний Центр [Спікер: Людмила Кашуба, координатор Денних Центрів по Україні].

4. Робота з фінансовими партнерами [Спікер: Олександр Дубінін – національний директор організації «Молодь для Христа»].

5. Взаємодія з державними органами влади та міжнародними організаціями, написання проектів [Спікер: Дмитро Матюхін – керівник відділу соціального служіння Всеукраїнського об’єднання ЄХБ]

Підсумки форуму підвели за круглим столом, де висвітлили нагальні питання та проблеми в соціальній сфері. І в завершенні пресвітер церкви Сизоненко С.В. сказав дуже важливі слова:

«Церква, яка займається соціальним служінням – це як місто, що стоїть на вершині гори. Вона не захована від очей людських десь в лісі або ущелині. І кожен втомлений подорожній на своєму шляху бачить місто, де він може отримати притулок, їжу, захист. Така церква і плоди її служіння видно для суспільства. І головне, що це місто побудоване на скелі, якою є Ісус Христос»

Моліться, щоб служіння Денних центрів поширювалося і розвивалося по всій Дніпропетровській області і Україні. Підтримуйте цю важливу справу заради кращих змін в житті дітей ризику.

Ми в соцмережах
Підписатися на розсилку