Денний центр – допомога дітям з кризових родин с. Колодяжне

News 08 Jun 2020

Зазвичай, такі маленькі села як Колодяжне, де лише до 500 чол населення, не мають жодних закладів для розвитку дітей, якщо є школа чи садочок, то це уже досягнення. Зазвичай, і церкви в таких селах, якщо навіть і є, то малочисельні, переважно з людьми поважного віку. Важка робота та мізерна заробітна плата штовхають дорослих їхати на заробітки або ж зловживати алкоголем. Діти практично віддані самі собі, справжні діти вулиці! Для молоді єдине дозвілля – місцевий бар. Таким чином збільшується кількість алко- та наркозалкжних.

Щоб щось змінити, 3 роки тому церква с. Колодяжне наважилася відкрити тут денний центр для дітей групи ризику. В селі, де є лише 60 дітей, Денний Центр відвідують регулярно 20 дітей, підлітковий клуб відвідують 10 чол. Вже три роки ДЦ допомагає дітям з сімей СЖО. Консультації з шкільного навчання, гарячі обіди, корисне дозвілля і духовний розвиток – це все отримують діти кілька разів на тиждень, приходячи в ДЦ.

Звісно, карантин вніс свої корективи, але не зупинив роботу.

В селі немає доступу до інтернету, єдиний метод допомоги дітям – це відвідування їх удома. Але він виявився дуже ефективним! Команда Денного Центру побачила конкретні потреби родин і розвинула більш дружні стосунки з дітьми та особливо з їх батьками.

Влітку робота не зупиниться, плануються табори. Найбільшою молитовною потребою являється проведення соціального табору, де команда ДЦ зможе практично допомагати сім’ям СЖО. Долучайтесь до підтримки служіння Денних Центрів. Ваша молитва, а також фінансова участь – практична допомога дитині групи ризику. В Україні діють близько 100 Денних Центрів, які регулярно допомагають більше 2000 дітям.

Якщо ви бажаєте відкрити подібний Денний Центр у вашій місцевості – МДХ допоможе вам у цьому. Напишіть на office@yfcua.com

We're in social media
Subscribe to the newsletter