Сем Роуланд І Ерік Енс з МДХ Канади привезли радість і надію українським дітям

Новини 30 Жов 2017

Який величезний привілей Бог подарував для МДХ України служити разом с видатним євангелістом, співаком і письменником Семом Роуландом. Сем Роуланд (МДХ Канада) разом зі своїм другом Еріком Енсом (регіональний директор МДХ Канада по західній частині країни) в партнерстві з МДХ Україна цілий тиждень служили українським дітям та підліткам.

Це були дивовижні поїздки по різним селам та містам, проводячи зустрічі в школах, інтернатах, церквах. Ми разом провели 11 заходів впродовж 5 днів. І Бог дав можливість досягнути близько 900 дітей, 120 з яких молились молитвою покаяння.

Почали ми нашу подорож з ознайомлення з українською культурою. Так як Сем і Ерік вперше в Україні, вони хотіли максимально багато дізнатись про країну, адже це допомагає їм в розумінні аудиторії, з якою вони працюють. Отож, ми провели коротку екскурсію по Києву, ознайомившись з релігійною культурою та історією, і наступного дня вирушили на перший захід.

Першими нас зустріла школа в Хмельницькій області, в якій близько 150 дітей і вчителів були присутніми на програмі. Вони були дуже раді зустрітись з канадцями. Сем розповідав про справжні відносини з Богом, про надію і вічну любов. Ми заохотили їх більше вивчати англійську. Завдяки цій події, Бог ще більше відкрив двері для подальшої роботи. Школа і місцевий пастор навіть планували майбутній табір англійської мови для цих дітей. Тож в цьому місці був не тільки одноденний захід, але ми посіяли насіння на майбутні стосунки.

Відразу після цієї школи ми вирушили в Хмельницький. Увечері Сем виступав перед 50 людьми в англійському клубі. На цей раз учасниками була старша молодь. Сем ділився чудовими історіями про те, як вірити Богу і запросив їх довіряти своє життя Богу. В англійському клубі Сем і Ерік служили також викладачами англійської мови. Вони вели дискусійні групи на англійській мові.

На наступний ранок ми відправилися в невеликі села. Перша школа зустріла нас чудово. Ми організували зустріч тільки в коридорі, тому що школа дуже маленька. Але атмосфера була чудовою. Вчителі разом з дітьми були дуже задоволені: співали пісні з рухами, слухали історії. Вони навіть пригостили нас гарячим чаєм з печивом. В наступній школі були деякі перешкоди, зокрема за декілька хвилин до програми повністю виключилась електрика. Але це не зупинило Сема. Він узяв свою гітару і зробив неймовірно веселу програму для дітей. Сем сконцентрував своє послання для них на темі шкідливого впливу наркотиків та алкоголю і розказав, що у кожній важкій ситуації Бог може допомогти.

Новий ранок – нова школа. Цього разу в Хмельницькому. У цій школі зібралося близько 100 учнів старших класів, і вони були дуже раді провести час з нами. Їм дуже сподобалася програма, вони фотографувались з Семом, просили автограф і попросили додаткові книги для своїх вчителів. Ми раді що перед осінніми канікулами діти від іноземців почули, як корисно проводити свій час, не вдаючись до поганих звичок чи компаній, а навпаки розвивати свої таланти. Цей захід також створив хороші відносини з цією школою для майбутньої співпраці.

Енергія Сема вражає. Наш графік був заповненим по самі вуха, але в будь-якому місці де б він не був, таке враження, що в нього суперсила. Він співає, стрибає, заводить публіку. Це неймовірно!
Отож, швидкий обід і ми вирушимо в місто Понінка. Наступний захід – відвідування Денного Центру з 40 дітьми. Слава Богу, що ми могли послужити там. Тому що більшість дітей – з кризових сімей (розбитих, бідних). Сем приніс їм надію і любов Божу, і багато хто з них відреагували на Божий заклик і молились до Нього. Діти були дуже щасливі отримати книги Сема і деякі солодкі подарунки від команди МДХ. А помісна церква пригостила Сема українським борщем і салом.

В суботу відбулась підліткова конференція, на якій Сем зустрівся з близько 130 підлітками з різних Денних Центрів Житомирщини. Після знайомства, ігор, загального співу, музичних номерів від саксофоніста Філіпа Ющенка, всі притихли в очікуванні знайомства з канадським гостем. Його неперевершений спів і гра на гітарі не лишили байдужими.
Але найважливішою частиною зустрічі стала розповідь Сема, як він, одного разу, у найскрутніший момент свого юнацького життя, відчув любов Божу.

Він розповів, що наші відносини з Богом можуть бути штучними. І адресував запитання присутнім: навіщо задовільнятись чимось несправжнім, якщо можна знати Живого Бога? А потім був простий заклик помолитися і попросити в Бога прощення за гріхи. І Слава Богу, близько 50 підлітків молились молитвою покаяння. Підлітки в захваті від зустрічі, розповідали вдома де були, що бачили і чули.

Відразу після цього ми вирушили в село для програми в інтернаті. На нас чекали хлопці та дівчата, у більшості яких немає батьків, і більшість з них мають проблеми з психічним здоров’ям. Але хвала Бога, вони слухали з великою увагою і гарною поведінкою. В кінці Сем помолився за них.

Ми швидко повернулися в Житомир для вечірньої зустрічі молодіжного клубу з 70 людьми, де молодь з різних церков Житомира також мали нагоду почути надихаюче слово від Сема.

А наступного для наші канадські друзі служили в помісної церкві. Також Ерік проповідував про віру в Бога, розповідаючи історію про те, як Бог зцілив його дочку після сильної аварії, так як він молився з вірою. Своєю проповіддю він надихнув людей довіряти Богові і молитись, вірячи Йому.

У другій половині дня в селі Рея відбулася ще одна зустріч для молодих людей, де служили Сем і Ерік.

Це були дивовижні пригоді, і МДХ Україна щиро дякує цим посвяченим місіонерам, які посвятили свій час, кошти, зусилля, щоб привезти українським діткам надію, радість і Євангеліє. З іншої сторони вони навчили наших волонтерів служити з великою відданістю і пристрасністю. Також вони дали шанс людям пізнати Бога більше на сторінках книги Сема, яка завдяки тісному партнерству з місією “Рука допомоги” була перекладена на українську та надрукована, щоб безкоштовно дарувати учасникам заходів. Це був чудовий вплив в Україні. Тому велика слава Богу і велика подяка Сему і Еріку.

МДХ Україна вдячна всім людям, які підтримали цю поїздку, які пожертвували, молилися, дбали про них. Це ваш вплив в Україні також. Завдяки вашій підтримці багато людей стали ближче до Ісуса.

МДХ Україна рекомендує всім командам МДХ запрошувати Сема до вас. Він стане неймовірним благословенням для вашої країни.

Дякуємо нашим новим друзям і чекаємо вас знову в Україні.

Ми в соцмережах
Підписатися на розсилку