II Всеукраїнський форум денних центрів

Новини 30 Лис 2019

Едвард де Кам, директор МДХ Європи, бл. Сходу, пн. Африки

«Молодь для Христа – Україна» 29-30 листопада 2019 р. провела в м. Ірпінь другий всеукраїнський форум для Денних Центрів, які служать дітям групи ризику. Мета цьогорічного форуму — спрямувати Денні Центри використовувати рушійні сили в служінні — силу молитви, силу партнерства і силу командної роботи. Близько 130 служителів з усієї України з`їхались, щоб разом навчатися і підбадьорити один одного в спільній діяльності.

В програмі даного форуму спікери мотивували лідерів розвивати три основні напрямки, від яких залежить служіння: До розвитку молитовного служіння в Денних Центрах закликала Саскіа Ван Хелден (координатор всесвітнього молитовного руху «Прокинься, Деворо»), яка провела творчий молитовний вечір, а також поділилась як ефективно мотивувати дорослих у церкві молитися за дітей з Денних Центрів. Олександр Дубінін (директор організації «Молодь для Христа – Україна»), розповів про важливість та силу команди в ДЦ та закликав розвивати командний дух і цінувати внесок кожного. Едвард Де Кам (директор організації «Молодь для Христа» Європи, ближнього Сходу, Північної Африки) закликав учасників розвивати партнерство з різними людьми і фондами для спільного досягнення цілі.

Ці три основні теми були підкріплені практичними семінарами від: Ірини Баранцевої (помічник М. Кулеби, уповноваженого Президента України з прав захисту дітей), Надії Гуляєвої (лідер ДЦ з м. Дніпро), Діни Прокопчук (дослідник в інституті вивчення лідерства «Hodos», керівник дитячого служіння в Житомирській області), Дмитра Матюхіна (голова відділу соціального служіння ВСЦ ЄХБ), Надії Кудряшової (вчитель-методист в державному дитячому центрі по роботі з сиротами),

Окрім семінарів учасники спілкувалися під час кава-брейків і ділилися своїми історіями з служіння. Можливість побачити один одного, почути історії інших, помолитися один за одного — це одне з важливих досягнень цього форуму. Лідери Денних Центрів вкотре відчули, що це служіння масштабне, що вони мають сотні колег по всій країні, адже на сьогодні близько 100 ДЦ працюють з близько 2000 дітей з сімей СЖО.

На другий день учасники мали можливість розмірковувати над своїм духовним і емоційним станом разом із пастором Любомиром Матвієвим, який розкривав для них тему «Життя послідовника Христа». Він мотивував їх правильно розподіляти час і зусилля, щоб не перегоріти в служінні.

А засновник JAMMgroup Олег Василевський представив для учасників тему “Множинний інтелект”.

Впродовж насиченого дводенного навчання, служителі ДЦ разом поклонялися та дякувати Небесному Богові, прославляли Його в піснях разом з музичним гуртом Сергія Львова, а також Олександром Марчуком.

Завершальним акордом форуму стало урочисте вітання усіх денних центрів, вручення їм відзнак за служіння, подарунків від МДХ, місії “Євразія” та меду для дітей з Денних Центрів від спонсора. І так, як на цьому форумі були присутні учасники, які тільки бажають відкривати Денні Центри, то служителі, які вже працюють в ДЦ, разом молились молитвою благословіння за відкриття нових ДЦ.

Загалом, форум пройшов дуже повчально, конструктивно, динамічно й надихнув на нові досягнення в служінні дітям з сімей СЖО.

Підтримуйте це служіння. Приєднуйтесь до партнерства та разом досягнемо більшого заради спасіння в Христі і повноцінного розвитку кожної дитини в Україні.

МДХ дякує усім спікерам, які прийняли участь в форумі, а також усім партнерам, які підтримали проведення цього заходу: команді М.М. Кулеби, місії “Світло Воскресіння”, ЦХЖУ, місії “Євразія”, молитовному руху “Прокинься, Деворо” та ін.; а також волонтерам, які допомагали та усім спонсорам, які жертвували на проведення форуму і надавали подарунки і продукти для дітей в Денних Центрах.

Ми в соцмережах
Підписатися на розсилку